0786.604.552 [email protected]

Evaluarea Anevar – metode

Abordarea prin piata

Abordarea prin piata se bazeaza pe informatii de piata despre tranzactii recente sau cu oferte curente de proprietati similare disponibile pe piata.

Se analizeaza asemanarile si diferentele intre caracteristicile proprietatilor comparabile si cele ale proprietatii subiect si se fac ajustarile necesare ce trebuie sa reprezinte perceptia pietei.

 

Abordarea prin venit

Abordarea prin venit este procesul de obtinere a unei valori prin metode adecvate de analiza a capacitatii proprietatii subiect de a genera venituri.

 

Abordarea prin cost

Abordarea Win cost estemetoda prin care se estimeaza costul de edificare al unui substitut al constructiei existente.

Din costul de nou se scad diferite forme de depreciere (fizica, functionala sau externa).

Forme ale deprecierii functionale si externe pot fi:

Evaluarea Anevar - metode

  • compartimentari necorespunzatoare
  • inaItimi prea mari sau prea mici
  • calitatea materialelor
  • aspecte legate de localizare sau de mediu

Valoarea amplasamentului se adauga la costul net al constructiei.

Starea tehnica, momentele de interventie si alocarea fondurilor de reparatii semnificative sunt preluate din piata sau sunt bazate pe niste normative tehnice. Reglementarile in constructii sunt etalonul evaluarii, dar pe langa acestea apar aspecte legate de urbanism si vecinatati.

 

Raportul de evaluare intocmit de evaluatorul autorizat de catre ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania) este valabil în condițiile economice, fiscale, juridice și politice de la data întocmirii sale. Dacă aceste condiții se vor modifica concluziile acestui raport își pot pierde valabilitatea. Daca intervin anumite restrictionari ale dreptului de proprietate acestea vor fi luate in considerare in cadrul raportului de evaluare.

Solicita o evaluare imobiliara sau de bunuri mobile de la evaluatori autorizati ANEVAR.

Trimiteti copii scanate ale actelor la email [email protected] sau whatsapp 0786604552 sau completeaza urmatoarele formulare:

Raportul de evaluare va fi intocmit de evaluator autorizat. Alte lucrari disponibile pentru evaluatorii Anevar se regasesc in Lucrari